Новини

У Слобожанському доопрацювали проєкт Статуту територіальної громади

15.08.2023 14:48
218 Новини

14 серпня у Слобожанській громаді на базі селищної ради відбувся круглий стіл за питанням розробки проєкту Статуту територіальної громади. У засіданні взяли участь представники відділів виконавчого комітету та інших структурних підрозділів Слобожанської селищної ради.

У діалозі між учасниками начальниця юридичного відділу Ірина Шерстюк презентувала остаточну версію проєкту Статуту. Учасники активно обговорювали питання та додавали рекомендації. Особливу увагу під час обговорення було приділено посиленню взаємодії молоді та осіб похилого віку, а також проведенню спільних заходів з метою збереження соціальних зав’язків в громаді.

За результатами заходу було прийнято рішення внести відповідні правки до проєкту та підготуватись для публічного обговорення в громаді.

  • Проєкт реалізується за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Швеції.
  • Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).
  • Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Канади, Данії, Німеччини, Японії, Польщі, Швеції і Швейцарії.

Нагадуємо, що робоча група щодо розробки нового проєку Статуту територіальної громади була створена ще 11 травня 2023 року. Весь цей час учасники відпрацьовували нову редакцію документу, яка забезпечує форми безпосередньої участі територіальної громади у вирішенні питань місцевого значення, регламентує взаємовідносини місцевої влади з різними суб’єктами, установами та органами влади. Розширено важливий розділ Статуту про засади розвитку територіальної громади, а саме зроблено акцент на питання охорони довкілля та застосування гендерного орієнтованого підходу під час планування.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org