Культура

У Слобожанській бібліотеці відбувся тематичний захід «Історична подорож «На шляху до Соборності України»

19.01.2024 15:35
241 Культура

Сьогодні, 19 січня, у Слобожанській бібліотеці відбувся тематичний захід, присвячений Дню Соборності України. На ньому були присутні перший заступник селищного голови Ігор Шаповалов, представники відділу культури, туризму, молоді, спорту та інформаційної політики селищної ради і запрошені гості – жителі громади.

Соборність України – одна з важливих тем історії України. 22 січня Україна відзначатиме 105-ту річницю з дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Акт Злуки унормовував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності.

Вона означає об’єднання в одне державне ціле всіх земель, які заселяє конкретна нація на суцільній території, духовну консолідацію всього населення країни, єдність усіх її громадян, незалежно від їхньої національності. Соборність невіддільна від досягнення реальної державності, забезпечення справжнього суверенітету й незалежності народу, побудови процвітаючої демократичної національної держави.

Запрошені гості дізналися багато цікавих фактів з історії України та етапів її духовної консолідації, переглянули документальний фільм «Злука. День Соборності України» та мали можливість обговорити у дружньому колі моменти, що їх вразили та особливо закарбувалися у пам’яті. Перед гостями виступили юні учениці КЗ «Слобожанська мистецька школа», вокалістки Кіра Місюренко та Поліна Кулапіна (викладачка Тетяна Пермякова).

Також жителі громади взяли участь у невеличкій вікторині від інформаційного вісника «Слобожанський вісник» у рамках проєкту «Знай та люби рідну громаду». Цікаво, що у Слобожанському є вулиця під назвою «Соборна», а в усіх населених пунктах громади, окрім Василівки, яка входить до Олександрівського старостинського округу, існує вулиця «Українська».

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org