Новини

В Україні стартував другий етап земельної реформи

19.01.2024 09:15
192 Новини

1 січня 2024 року офіційно стартував другий етап земельної реформи, який відкриває вікно можливостей для юридичних осіб щодо придбання земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Відтепер юридичні особи, які зареєстровані за законодавством України, до яких не застосовуються обмеження і заборони на придбання земельних ділянок сільськогосподарського призначення, отримали право набувати у власність до 10 тис. га. Що стосується фізичних осіб - громадян України, до яких не застосовуються обмеження або заборони на купівлю сільськогосподарської землі, для таких осіб зміни відбулися у лімітах у загальній площі, яку фізичні особи можуть набувати у власність з «до 100 га» на «до 10 тис. га».

Для іноземних юридичних осіб, іноземців та осіб без громадянства нічого не змінилося - доступ до ринку сільськогосподарської землі для таких осіб закритий до моменту вирішення цього питання на референдумі.

Далеко не всі юридичні особи, які зареєстровані за законодавством України, зможуть брати участь на ринку землі. Передусім заборона на доступ до ринку сільськогосподарської землі поширюватиметься на юридичних осіб, учасників або кінцевих бенефіціарних власників яких є:

  • громадяни рф або учасники терористичних організацій;
  • іноземні держави;
  • особи, у яких неможливо встановити кінцевого бенефіціарного власника;
  • особи, що зареєстровані в офшорних зонах, віднесених до переліку офшорних зон;
  • особи щодо яких застосовано спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції);
  • особи, що перебувають під контролем фізичних та юридичних осіб, зареєстрованих у державах, включених Міжнародною групою з протидії відмиванню брудних грошей (FATF).
Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org