Новини

Слобожанській громаді - 8 років

14.08.2023 15:57
211 Новини

Сьогодні, 14 серпня, ми святкуємо важливу дату для життя Слобожанської територіальної громади. В цей день 8 років тому, 14 серпня 2015 року, була утворена Слобожанська селищна об’єднана територіальна громада.

Тоді Слобожанське, тоді ще – Ювілейне, об’єдналось одними із перших та продемонстрували всій Україні можливості децентралізації. Тоді Ювілейна селищна рада об’єдналась зі Степнянською сільскою радою, згідно рішення Дніпропетровської обласної ради від 14 серпня 2015 року № 671-33/VI.

За ці роки зроблено чимало: першими серед громад України ми створили Центр надання адміністративних послуг, отримали ряд повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю, урочисто відкрили заклад дошкільної освіти європейського стандарту – «Дивоcвіт», Центр Безпеки, спортивний комплекс «Слобожанський» з плавальним басейном, збудували багатоповерховий житлові будинки, реконструювали Слобожанську початкову школу, об’єднали під іменем громади інші населені пункти – села Балівка, Василівка, Олександрівка та Партизанське.

Це об’єднання допомогло нам стати лише кращими, та спільно протистояти всім ворогам, як ми це відчули 24 лютого 2022 року. Позаду – 8 років ефективної праці, життя та навчання в нових реаліях, подолання труднощів та спільні здобутки.

Усі, хто живе та працює сьогодні у Слобожанській громаді, бачить наживо як змінюється життєвий простір у Слобожанському та приєднаних населених пунктах в останні роки. Кожен житель – частинка цих зрушень. Кожен, хто не стоїть осторонь, кожен, хто вболіває та допомагає розвивати і поліпшувати, впроваджувати нове та залучати інвестиції, хто відстоює інтереси та захищає слабших… Навіть зараз, в умовах повномасштабної війни, Слобожанська громада розвивається та з впевненістю дивиться у майбутнє.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org