Культура

У Балівці відбувся казковий квест

08.01.2024 15:30
372 Культура

В цю суботу, 6 січня, в селі Балівка на базі місцевої бібліотеки для юних жителів Слобожанської територіальної громади відбувся казковий квест, який приурочили до твору датського письменника Ганса Крістіана Андерсена – «Снігова королева».

Цій казковій історії саме у 2024 році виповнюється 180 років. Кожен з нас в ній побачив не просто історію про любов та дружбу, але й боротьбу між добром та злом, а також про цінність людських почуттів.

Для юних читачів Балівки квест розпочався з таємничого листа від Книжкового Мага. Лист містив виклик стати героями казки та визволити книги від чар Снігової Королеви. Захоплені цією ідеєю, діти розпочали свою місію. Юні мандрівники розв’язували головоломки, відгадували загадки, які вони знаходили на сторінках книг. За це отримували нагороди – кришталі та фрагменти розбитого дзеркала, які були важливим артефактом для визволення книг.

У чарівному фіналі, діти знайшли розкішну квітку, яка була ключем до виставки. Вона відкривала двері до потаємного світу книг та вказувала шлях до перемоги над холодними чарами Снігової Королеви. Ну а на завершення, надихнувшись цією чарівною зимовою пригодою, діти вирішили намалювати «крижані» ілюстрації, паралельно прослуховуючи скорочену версію цієї легендарної казки.

Цікаві факти:

· Казка «Снігова королева» була написана Г. К. Андерсеном протягом п'яти днів — почав в готелі «Hôtel du Nord», де зупинився після багатокілометрової мандрівки Європою, а закінчив вже по поверненні до Данії.

· Казка "Снігова королева" була перекладена більш ніж на 125 мов світу. Вона неодноразово екранізувалася, і її персонажі стали одними з найпопулярніших у світі дитячої літератури.

· Вперше казка була адаптована для театру в 1845 році.

· У 1937 році студія Уолта Діснея випустила повнометражний мультфільм "Снігова королева", який став одним з найпопулярніших мультфільмів в історії.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org