Новини

Вітаємо з Днем місцевого самоврядування в Україні

07.12.2023 08:00
178 Новини

7 грудня згідно з Указом Президента від 25 листопада 2000 року в Україні відзначають День місцевого самоврядування – професійне свято всіх, хто працює в сільських, селищних, міських, районних та обласних радах. Але ще це свято й української громади. Адже здавна саме громада була в Україні не лише первісною й елементарною формою соціальної організації, а й особливою формою соціальної самоорганізації, що не знає ієрархії та домінування.

Сьогодні місцеве самоврядування стало основою народовладдя, одним з головних чинників розвитку громадянського суспільства, дійовим інструментом вирішення не лише регіональних, а й загальнодержавних завдань. В умовах повномасштабного російського вторгнення взаємодія влади і громади вийшла на абсолютно інший рівень: стала більш чіткою, ефективною, послідовною.

Слобожанська громада за понад 22 місяці, що триває велика війна, здолала чимало випробувань на міцність і згуртованість. Кожен житель Слобожанського, Степового, Балівки, Партизанського, Олександрівки та Василівки – дорослий і маленький – зараз стоїть на варті її безпеки та допомагає розвиватися. Від початку повномасштабного вторгнення наша громада продовжує налагоджувати відносини з міжнародними партнерами, поліпшує освітні потужності, започатковує нові культурні проєкти, підтримує волонтерські ініціативи, знаходить можливості отримання гуманітарної допомоги, підтримує в належному стані інфраструктурні об’єкти, залучає інвестиції.

Слобожанська громада прихистила понад 3,5 тисячі внутрішньо переміщених осіб зі східних областей України, забезпечила житлом, надає адміністративні послуги, закриває базові потреби в продуктах харчування та речах першої необхідності. Все це було б неможливо без спільної роботи влади і жителів, нашої взаємодії та співпраці, в основі яких – довіра та повага.

Тому попри непрості для всіх українців часи, попри кровопролитну війну за українську ідентичність і незалежність хочу привітати усіх причетних з Днем місцевого самоврядування!Сьогодні і щодня залишаймося згуртованими у спільному прагненні підвищити спроможність нашої громади та поліпшити якість життя кожного її жителя! Майбутнє України за успішними громадами! Добра і перемоги всім нам!

З повагою, селищний голова Іван Камінський та депутатський корпус Слобожанської селищної ради

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org