Культура

Слобожанська громада вшановує пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років

25.11.2023 09:15
339 Культура

Слобожанська територіальна громада долучається до вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років. У селі Балівка біля монументу пам’яті відбулась церемонія вшанування жертв. У цій події взяли участь секретар селищної ради (виконкому) Людмила Лагода, перший заступник селищного голови Ігор Шаповалов, заступник селищного голови Сергій Борисов, староста Ігор Легеза та представники комунальних закладів та підприємств Слобожанської територіальної громади.

Цей день пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років відзначається щороку в четверту суботу листопада, як в Україні, так і всьому цивілізований світі.

На початку присутні згадали хвилиною мовчання померлих внаслідок Голодомору. Цього року ми згадуватимемо закатованих жертв сталінського режиму під час повномасштабного вторгнення росії в Україну. Тоді, коли російські загарбники й окупанти знову чинять геноцид проти українців: цілеспрямовано і послідовно намагаються знищити нас всіма можливими способами, зробити життя на рідній землі нестерпним і небезпечним, спаплюжити нашу культуру й історію, позбавити рідної мови, затьмарити нашу пам’ять своєю пропагандою.

Кожен з учасників події поклав квіти до монументу на згадку про  трагедію, яка торкнулась кожної української родини. Крім того, у кожному з населених пунктів громади відбудуться заходи, приурочені до цього дня.

Шановні жителі Слобожанської територіальної громади, згадаймо сьогодні, 25 листопада, тих, в кого відібрали життя, штучно створивши масовий голод, – організований геноцид українців. Де б ви не перебували, запаліть сьогодні о 16:00 у вікні свічку пам’яті як вияв скорботи за замордованими у 1932-1933 роках українцями та як символ віри в перемогу добра над злом.Пам’ятаємо. Єднаймося. Переможемо.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org