Освіта

У Слобожанській громаді відбувся семінар-практикум з питань створення класів безпеки

22.11.2023 08:00
583 Освіта

21 листопада у Слобожанській територіальній громаді на базі спортивного комплексу «Слобожанський» відбувся семінар-практикум для голів та заступників голів територіальних громад Дніпропетровської та Харківської областей. Тема цієї практичної зустрічі стала – «Практика Слобожанської територіальної громади з питань створення класів безпеки в закладах загальної середньої освіти».

Ця зустріч стала можливою завдяки взаємодії Слобожанської територіальної громади та Всеукраїнської асоціації об’єднаних територіальних громад. На початку вітальним словом учасників семінару привітав селищний голова Іван Камінський.

«Радий вітати кожного з Вас. Девіз нашої громади – "В центрі уваги". Ми одними з перших на Дніпропетровщині та Україні запровадили проєкт створення класів безпеки в навчальних закладах Слобожанської громади. Тепер у взаємному діалозі ми хочемо не тільки поділитися своїми досягненнями у даній сфері, але й вивчити досвід кожної з громад. Це допоможе дійсно вивести безпеку в освітньому середовищі на високий рівень, що особливо важливо в умовах життя нашої країни останнім часом», - зазначив селищний голова Іван Камінський.

Далі слово надавалось спікерам: Світлані Спажевій - заступниці голови Всеукраїнської Асоціації ОТГ та голові Дніпропетровського регіонального відділення Всеукраїнської Асоціації ОТГ, Веніаміну Сітову – Мереф’янському міському голові Харківської області, голові тематичної платформи Всеукраїнської Асоціації ОТГ, Лілії Гиренко – депутату Дніпропетровської обласної ради, начальниці управління з питань культури та спорту обласної ради, Віктору Візиру – заступнику начальника гуманітарного відділу (спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі), Олені Опелат – заступниці директора Партизанського ліцею, Ользі Петренко – представниці Дніпровського районного підрозділу ГУ ДСНС України та представникам міжнародної організації «Handicap International».

Після теоретичної частини учасники тренінгу ознайомились з роботою класів безпеки наочно у Слобожанській початковій школі та Слобожанському ліцеї, а також взяли участь у практичному навчанні з надання домедичної допомоги, проведеному інструкторкою з тренінгового центру «UniSafe» Тетяною Канчурою.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org