Освіта

Класи безпеки Слобожанської громади серед кращих практик місцевого самоврядування

26.09.2023 09:35
317 Освіта

Щорічно Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад аналізує діяльність кожної з територіальних громад України. У 2023 році в перелік Кращих практик місцевого самоврядування було обрано проєкт «Класи безпеки в закладах середньої освіти». Про це повідомляє портал Всеукраїнської Асоціації.

Головна мета цього проєкту навчити школярів основ безпечної поведінки та як діяти в умовах виникнення ймовірних надзвичайних ситуацій.

Класи безпеки – інтерактивні класи, технічне оснащення яких дозволяє забезпечити освітній процес та постійну активну взаємодію всіх його учасників.

Перший клас відкрито на базі Слобожанського ліцею Слобожанської селищної ради 18 січня 2023 року та організовано проведення практичних занять з дітьми представниками ДСНС, ювенальної превенції, територіального центру комплектування та соціальної підтримки з питань техніки безпеки при поводженні зі стрілецькою зброєю, мінно-вибухової безпеки, надання першої медичної невідкладної допомоги та пожежної безпеки. Крім них до роботи в класах безпеки також залучаються неурядові організації. Представники Датської Ради у справах біженців в Україні організували спільну роботу стосовно проведення сесій з інформування дітей про ризики, пов’язані з мінами та вибухонебезпечними предметами. Нещодавно за цим проєктом у населених пунктах Слобожанської територіальної громади відбувся Тиждень безпеки, про що ми повідомляли раніше.

Зазначимо, що вже в березні 2023 року ще у п’яти закладах загальної середньої освіти громади відкрито та забезпечено функціонування класів безпеки.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org