Новини

У Слобожанській громаді відкрили Алею пам’яті для вшанування Героїв

01.10.2023 11:06
355 Новини

У Слобожанському відбулось відкриття алеї пам’яті для вшанування Героїв 1 жовтня о 9 годині ранку до Дня Захисників і Захисниць України на майдані перед Центром культурних послуг (вул. Героїв України, 23). На пам’ятному місці зображено кожного з жителів Слобожанської громади, хто поклав життя за те, щоб Україна була сильною, незалежною та успішною країною. Якби не дії агресора – кожен з них жив спокійним життям, виховував своїх дітей та досягав поставлених перед собою цілей.

На відкриття прямокутних стел з іменами та фотографіями захисників України прийшли батьки, брати, сестри, дружини, друзі, доньки та сини. Це ті хто відчув війну та її біль найбільше… Також вшанувати пам’ять Героїв прийшли й перші особи Дніпровського району та Слобожанської громади: селищний голова Слобожанської селищної ради Іван Камінський, голова Дніпровської районної військової адміністрації Юрій Яндульський, начальник Дніпровського РТЦК та СП Олександр Вольніков, народний депутат України IX-скликання Сергій Демченко.

Програма розпочалась з всеукраїнської хвилини мовчання, на вшанування пам'яті Захисників та Захисниць України. Далі слово взяв селищний голова Іван Камінський, який підкреслив важливість цього дня для Слобожанської громади.

«Важливо вшановувати не лише тих героїв, хто віддав своє життя за нашу країну, але й тих, хто продовжує цю боротьбу. Від імені Слобожанської громади бажаю всім тим, хто знаходиться наразі на фронті, щоб вони були цілими та здоровими. Але сьогодні та в інші дні ми вклоняємо свої голови перед рідними кожного з воїнів громади, що поклали своє життя за Незалежність нашої країни», – сказав Іван Камінський.

Також до гостей пам’ятної події звернувся народний депутат України Сергій Демченко.

«Ця Алея пам’яті для вшанування Героїв – місце де кожен, з жителів та гостей Слобожанської громади, буде знати по іменах кожного з наших Героїв. Вони надихають всіх нас, своєю жертовність та відвагою за Україну», - зазначив Сергій Демченко.

Далі під час урочистої церемонії кожному з родичів 51 загиблого воїна вручили пам’ятну відзнаку «За заслуги перед громадою».

Після вручення відзнак, було проголошено про запал лампадок пам’яті для кожного з Героїв громади. Під час чого, для присутніх вдруге проголосили хвилину мовчання. Після неї гості заходу перейшли до покладання квітів до стели з фотографіями. Герої не вмирають – Слава Україні.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org