Новини

Слобожанська громада відзначає другу річницю Меморандуму чотирьох країн

05.10.2023 13:04
201 Новини

В цей день, 5 жовтня, в 2021 році Слобожанська територіальна громада підписала міжнародний чотирьохсторонній Меморандуму про порозуміння, у яку увійшли представники Литви (муніципалітет Шакяй), Латвії (муніципалітет Адажі), Грузії (муніципалітет Душеті) та України (Слобожанська громада).

Перший спільник документ охоплював співпрацю між його учасниками у сферах культури, спорту, освіти, економічного розвиту, залучення інвестицій та інших напрямках. Однак події початку 2022 року, а саме повномасштабне вторгнення російської федерації на територію України трохи змінили ці сфери.

З початку цієї ситуації наші міжнародні побратими почали надавати гуманітарну та моральну допомогу. Зокрема, партнери передавали медикаменти, маски та системи крапельниць. До амбулаторій громади у селах Балівка, Олександрівка, Партизанське та Степове надіслали перев’язувальний матеріал, медичні турнікети, антисептики тощо. Латиські та литовські партнери окрім стратегічних речей також допомагали нашій територіальній громаді у логістичному та перспективному напрямку. Так, влітку 2022 року нам абсолютно безоплатно передали дві пожежні машини – ЗІЛ-131 та ГАЗ-53. Ці спеціальні транспортні засоби тепер несуть службу у КЗ «Місцева пожежна команда Слобожанської селищної ради». Зокрема, в разі потреби їх використовуватимуть і для гасіння лісових пожеж. Загалом у 2022 та 2023 роках нашій громаді було передано понад 10 автомобілів, майже всі вони були передані Збройних Силам України.

Дякуємо нашим партнерам, за те, що попри складний час – ви виявились справжніми друзями для України та Слобожанської громади.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org