Новини

Делегація Слобожанської громади відвідала Латвію та Литву

10.10.2023 11:30
149 Новини

4-6 жовтня в рамках робочого візиту делегація Слобожанської територіальної громади відвідала муніципалітети партнерів у Латвійській та Литовський республіках – Адажі та Шакяй. Саме в ці дні, наша громада відзначала другу річницю підписання Меморандуму про порозуміння чотирьох країн.

Делегацію Слобожанської громади в рамках візиту очолив селищний голова Іван Камінський.

У місті Адажі делегація провела зустріч з нагоди річниці підписання чотирьохстороннього Меморандуму. Селищним головою Іваном Камінським та представниками муніципалітету було обговорено подальшу співпрацю, участь сторін у культурно-спортивних заходах, а також подальшу гуманітарну допомогу для нашої громади. Після офіційної частини представники нашої делегації ознайомились з тим, як Адажі готується до опалювального сезону та тим, як працює у муніципалітеті сфера житлово-комунального господарства.

Селищний голова разом з делегацією Слобожанської громади зустрілись з благодійним фондом «Ziedot» та його керівницею. Під час спілкування було вирішено питання щодо гуманітарної допомоги у вигляді матеріальної допомоги для ендопротезування суглобів у «Слобожанській центральній лікарні».

Після цього представники нашої громади відправилися до Литовської Республіки до муніципалітету Шакяй. Там відбулось знайомство з новим очільником Раймондасом Янушявічюсом та командою братського муніципалітету. В процесі спілкування він запевнив делегацію Слобожанської громади в продовжені та перспективах співпраці. Окремим питанням стала гуманітарна допомога, яку литовські партнери готують для Слобожанської громади та України в цілому.

Також в рамках візиту Іван Камінський з командою доєднались до акції вшанування донорів органів асоціації «Гівастіс» разом з представниками муніципалітету Шакяй та запалили пам’ятні свічки.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org