Новини

Слобожанську громаду відвідали представники Авангардівської громади

16.10.2023 15:50
231 Новини

Слобожанську територіальну громаду з офіційним візитом відвідали представники дружньої Авангардівської громади з Одеської області. Офіційну делегацію громади-побратима очолював селищний голова Сергій Хрустовський. Основною метою відвідин є обмін досвідом у сфері благоустрою та надання комунальних послуг, освіти, медицини, культури, спорту тощо. Подорож теренами нашої громади розпочалась 11 жовтня з ознайомлення представників Одещини з командою Слобожанської селищної ради.

Зустрічав гостьову делегацію селищний голова Іван Камінський, секретар Слобожанської селищної ради (виконкому) Людмила Лагода та заступники селищного голови і начальники структурних підрозділів. 

Зазначимо, що Меморандум про співпрацю між Слобожанською селищною радою та Авангардівською селищною радою було підписано у серпні 2023 року.

Наступного дня, 12 жовтня, делегації Слобожанської та Авангардівської громади вшанували пам’ять загиблих воїнів нашої громади покладанням квітів на Алеї пам’яті для вшанування Героїв. Після чого ознайомились с діяльністю Слобожанського центру культурних послуг, молодіжним центром «Смарт» та Слобожанською мистецькою школою. Крім цих закладів, представникам Одещини продемонстрували роботу спортивного комплексу «Слобожанський», центрами роботи з соціальними верствами населення – Центром адміністративних послуг та Центром надання соціальних послуг Слобожанської селищної ради. Після чого Сергію Хрустовському та делегації Авангардівської громади презентували роботу освітнії закладів, а саме – Слобожанської початкової школи, Слобожанського ліцею та дитячих закладів громади: «Червоної шапочки», «Берізка» та «Дивосвіт».

Наступною частиною візита стала презентація першим заступником селищного голови Ігорем Шаповаловим роботи Слобожанської громади у напрямку житлово-комунальних послуг та ознайомлення з діяльністю з комунальними підприємствами, що надають послуги для населення – «Керуюча компанія «Перспектива» та «Керуюча компанія «Господар».

«Радий нашій новій зустрічі та початку співпраці. Попри складні часи ми продовжуємо розвивати ділові відносини з громадами, особливо з Авангардівською громадою. Завдяки підписанню Меморандуму наша співпраця отримала новий, більш продуктивний рівень. А подібні візити – лише підкреслює той факт, що ми рухаємось у правильному напрямку для наших громад та скорішої перемоги України», – зазначив селищний голова Іван Камінський.

В останній день візиту, 13 жовтня, делегація громади побратима відвідала «Слобожанську центральну лікарню» та ознайомилась з рядом послуг, яка вона надає для жителів Слобожанської громади та інших територіальних об’єднань у Дніпровському районі.

Далі представникам Авангардівської громади презентували Степнянський старостинський округ, який перший доєднався до Слобожанської територіальної громади у 2015 році. Гості побачили, як працює комунальний заклад «Місцева пожежна команда» та ознайомились з роботою місцевою амбулаторії та будинку культури. Невід’ємною частиною візиту стала участь представників громад у «Іграх патріотів».

«Дякую Слобожанській селищній раді та селищному голові Івану Камінському за запрошення та гостинність. Приємно вражений побаченим. Без перебільшення, Слобожанська громада – одна з цікавіших громад України. Переконаний, наша співпраця в галузі освіти, культури, спорту, соціальної інфраструктури та житлово-комунального напряму буде взаємовигідна: у вас безсумнівно є чому повчитися та чим пишатися, в чому ми особисто переконались під час візиту», – сказав селищний голова Сергій Хрустовський.

Нагадаємо, що делегація Слобожанської громади з 20 по 22 вересня відвідували Авангардівську територіальну громаду.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org