Новини

Юридична відповідальність за злочин торгівлі людьми

15.10.2024 09:03
24 Новини

У межах інформаційної кампанії до Європейського Дня боротьби з торгівлею людьми, управління соціального захисту населення продовжує роз’яснювальну роботу з питань протидії торгівлею людьми.

Внаслідок повномасштабного вторгнення багато громадян вимушено опинилися у вразливому становищі, втративши роботу, джерела доходу чи житло. На жаль, цим легко можуть скористатися зловмисники, як на території України, так і за її межами.

Торгівля людьми залишається злочином без кордонів, який потребує своєчасного виявлення, встановлення статусу постраждалих осіб від цього явища для подальшого надання їм грошової, правничої, психологічної допомоги, а також притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Оцінюючи зусилля України в боротьбі з торгівлею людьми, необхідно зазначити, що наша держава в 1998 році, однією з перших у Європі ухвалила закон про кримінальну відповідальність за здійснення зазначеного злочину. Так, ключовими актами у національному законодавстві, що діє у сфері протидії торгівлі людьми є Конституція України, Кримінальний кодекс України, Закон України “Про протидію торгівлі людьми”, Закон України “Про охорону дитинства”, Закон України “Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України” тощо.

Торгівля людьми – є особливо тяжким злочином проти людяності і карається законом, відповідно до ст.149 Кримінального кодексу України.

Кожен із нас повинен усвідомлювати персональну відповідальність за власне життя і безпеку, бути обачним та обережним. Якщо ви стали свідком торгівлі людьми, зверніться до правоохоронців «102» або на урядову гарячу лінію за номером «15-47».

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org