Культура

Фестиваль-конкурс військово-патріотичної пісні «Пісні Сміливих Сердець»

02.10.2024 18:11
98 Культура

В Слобожанському вперше відбувся фестиваль-конкурс військово-патріотичної пісні «Пісні Сміливих Сердець». Цей захід покликаний об’єднати українців рідною піснею. Піснею сильного, мужнього та незламного народу. Піснею, яка щоденно надихає та мотивує продовжувати боротьбу з окупантом. У кожного вона своя, але для всіх єдина, де оспівано український народ, його непохитну віру у світле майбутнє та вільну, нескорену душу, що має в собі козацький дух.

На заході були присутні голова Іван Камінський, секретар селищної ради (виконкому) Людмила Лагода, перший заступник селищного голови Ігор Шаповалов та заступники селищного голови, представники громад-побратимів Одеської та Харківської областей, ветерани громади, представники депутатського корпусу, працівники комунальних закладів, молодь та жителі громади.

Фестиваль об’єднав людей з різних куточків України, адже свої номери представили талановита молодь з Широківської громади Запорізької області, Троїцької громади Дніпропетровської області, з селища Слобожанське Харківської області та селища Слобожанське Дніпропетровської області.

Це був не лише конкурс, а справжня зустріч сердець, які палають любов’ю до своєї Батьківщини. Зі сцени Слобожанського будинку культури лунали пісні, що пронизані болем і надією, відданістю та силою духу.

Та все ж у кожного змагання є переможці, на цей раз в номінації солісти перше місце здобув Сергій Пліскач з Троїцької громади та Руслан Пржегарлінський, Слобожанська громада Дніпропетровської області. Другими стали Марина Урсуляк, Троїцька громада та Тетяна Лисенко, Слобожанське. Трійку замикали Ганна Белогурова та Широківська громада та Юрій Серомащенко, Слобожанський ліцей. Окремо місця поділилися серед ансамблів. Першими стало вокальне тріо «Ритм» з селища Відрадне, Широківська громада. Друге та трєтє місця забрали виконавці Троїцької громади – вокальний колектив «Краяни» та вокальний квартет «Жайвір».

Концертні подарунки підготували і талановиті вихованці центру культурних послуг. Ліричні пісні та танцювальні номери, що об’єднують.

Для Слобожанської громади велика честь зустрічати громади-побратими, адже разом ми вписуємо в історію культури та боротьби країни новий параграф дружби і співпраці. Сподіваємо, це лише початок нової пісенної історії.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org