Новини

Заклади охорони здоров’я Слобожанської громади включено у спроможну мережу закладів охорони здоров’я Дніпропетровського госпітального округу

07.08.2023 15:52
220 Новини

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 25.07.2023 року № Р-299/0/3-23 затверджено спроможну мережу закладів охорони здоров’я Дніпропетровського госпітального округу та план його розвитку.

Так, КП «Слобожанська центральна лікарня» Слобожанської селищної ради визначена однією з п’яти кластерних лікарень Дніпровського госпітального кластеру, що охоплює місто Дніпро та Дніпровський район.

У квітні цього року, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2023 року № 174 «Деякі питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я», виконавчим комітетом Слобожанської селищної ради подано пропозицію щодо визначення комунального підприємства «Слобожанська центральна лікарня» кластерним закладом, яку підтримали Дніпровською районною державною адміністрацією, Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації та погоджено Міністерством охорони здоров’я України.

Це стало можливим завдяки постійній підтримці з боку Слобожанської селищної ради, системній роботі з укомплектування лікарні сучасним обладнанням, розширення спектру медичних послуг, залучення до роботи у лікарні кваліфікованих спеціалістів та застосування новітніх технологій у лікуванні пацієнтів.

Також до спроможної мережі надання первинної медичної допомоги Дніпропетровської області включено Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Слобожанської селищної ради у складі 5 амбулаторій загальної практики сімейної медицини та 2 фельдшерських пунктів.

Включення закладів до спроможної мережі та підтримка їх діяльності на рівні громади та держави дасть змогу організувати належну якість медичного обслуговування, своєчасність надання та доступність медичних послуг для населення, а також ефективне використання матеріальних, трудових та інших ресурсів.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org