Новини

В Мінветеранів модернiзовано MARTA – онлайн-систему для визначення станів психічного здоров`я ветеранів та ветеранок

22.08.2024 10:27
48 Новини

Управління соціального захисту населення Слобожанської селищної ради повідомляє про початок роботи онлайн-порталу самодіагностики психологічного стану та психологічної допомоги. Психологічне здоров‘я є невід’ємною складовою життя будь-якої людини, особливо тих, хто переживає стресові ситуації і виклики адаптації після повернення у цивільне життя.

Фахівці Міністерства у справах ветеранів запустили онлайн-портал психологічної допомоги “MARTA” (Mental Adaptation and Rehabilitation Tools and Analysis). Назва MARTA розшифровується як Mental Adaptation and Rehabilitation Tools and Analysis (з англ. — інструменти психологічної адаптації та реабілітації та їхній аналіз). Портал створений не тільки для учасників бойових дій, а й для усіх охочих.

MARTA створена з метою допомоги ветеранам і ветеранкам, а також їх родинам та близьким. Вона надає можливість анонімно, без стигматизації, ознайомитися з матеріалами, пройти тестування та зрозуміти свої потреби у психологічній самодопомозі. 

На сайті є онлайн-тест, який можна пройти військовим, членам їхніх родин та цивільним. За допомогою нього можна провести попередню оцінку свого психічного стану, тривожності, схильності до депресії. Подібні тести не можуть діагностувати у вас ті чи інші проблеми, проте вони допомагають визначити, чи є підстави звернутися до лікаря.

Після проходження тесту, його можна завантажити та почитати рекомендації. Наприклад, для пригніченої когнітивної функції MARTA запропонує вправи на концентрацію уваги. Для підвищеного рівня тривожності — рекомендації, як зупинити панічну атаку або як обрати спеціаліста із психологічної допомоги, і таке інше.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org