Освіта

Діти «Дивосвіту» в гостях у Світлофорчика

12.08.2024 15:21
88 Освіта

У серпні 1914 р. у Клівленді (США) з’явився перший світлофор, схожий на сучасний. Він мав тільки зелене й червоне світло, а під час перемикання видавав гучний сигнал. День народження світлофора – ще один привід нагадати дітям про те, як правильно поводити себе на дорогах.

Напередодні педагоги закладу розповіли дітям, наскільки важливо дотримуватись правил дорожнього руху (діалог “Хто за порядком на вулицях стежить”, рухлива гра “Світлофор”, гра-асоціація “Про що повідомляють нам знаки”), звернули увагу на причини їх встановлення (гра-асоціація “За що ми дякуємо світлофору”); повторили із ними правила (гра “Рух без правил”), розказали, чому треба діяти саме так; пограли у місто, де всі пішоходи дотримуються правил дорожнього руху (конструювання “Наше місто”, гра “Встановлюємо правила”, малюнки-роздуми “Скажи «спасибі» світлофору”).

Саме тому у Слобожанському «Дивосвіті» пройшла підсумкова розвага «В гостях у Світлофорчика!»

В казковому місті трапилася біда: після великої зливи у татка Світлофорчика змило всі фарби з його очей. Тому музичний керівник  (Наталія Мілінковіч) запропонувала дітям відправитись до казкового міста на допомогу Світлофор Світлофоровичу. Вогники  очей Світлофоровича не горять і в місті кожного дня трапляються аварії.

Завдяки чарівному автобусу вихованці «Дивосвіту» і Світлофорчик (вихователь Анна БОРЗОВЕЦЬ) потрапили на Різнокольорову  вулицю, де побачили як майорять різноколірні дахи на маленьких будиночках. Ось тут і розгорнулися головні події кольорової подорожі: у будиночку з жовтим дахом зустріло малечу жовте Курчатко (вихованці Данііл Масло та Вікторія Лубянко), яке поділилося жовтою фарбою для татка Світлофорчика. 

У калейдоскопі загадок діти познайомилися з новими дорожніми знаками, та пригадали ті, які вже знали. Після бадьорої гри з молодшими групами «Горобці та автомобілі» Курчатко повернулося додому, а діти відправились далі, в пошуках наступної  фарби. Так вихованці познайомились з Сонечком (вихованець Давід Білоусов), з яким обговорили правила поведінки на дорозі, пограли зі старшими дітьми в гру «Зебра» та отримали в подарунок червону фарбу.

В будиночку з зеленим дахом до дітей вийшло жабенятко (вихованець Данило Швайковський) з зеленою фарбою і запропонував дітям середніх груп пограти в гру «Світлофор». Отож, вихованці Слобожанського «Дивосвіту» знайшли всі три кольори для татка Світлофорчика. Діти не тільки повернули  всі три кольори Світлофор Свфтлофоричу, а й допомогли навести лад у казковому місті. Вогники очей Світлофорича знову горять і він може допомагати людям: водіям, пішоходам.

Кульмінацією музичної розваги була інсценівка з порушення  правил дорожнього руху для пішоходів Бешкетником (вихователь Наталія Кузьмичова), який вирішив пограти м’ячем, вибіг на дорогу і потрапив під машину. Дуже здивований був Бешкетник, а ще більше вихованці садочку, коли на подвір’ї з’явився поліцейський (вихователь Віта Карпеліна) зі свистком. Порушені правила дорожнього руху, та перш за все хлопчику потрібна допомога, і тут без лікаря Айболить (лікар Олена Малихіна) діла не обійшлося. А доки лікар надавала Бешкетнику невідкладну допомогу, поліцейський провів вікторину з правил безпечної поведінки на дорозі і переконався, що вихованці Слобожанського  «Дивосвіту» добре знають правила дорожнього руху, а головне – вміють їх правильно застосовувати!..

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org