Освіта

Туристичний похід по країні “Дивосвіт”

30.07.2024 09:50
101 Освіта

Пізнавати світ можна по-різному — за допомогою телевізора, з вікон потягів, автобусів та машин, а можна хоча б іноді брати рюкзак і знайомитися з різними цікавинками безпосередньо. Такий туризм де в чому складний, але має й багато переваг.

Цими днями у Слобожанському «Дивосвіті» педагоги говорили з дітьми про піший туризм, про те, як можна ближче познайомитися з горами, далекими долинами, лісами, послухати разом з ними бардівські пісні під гітару, та здійснили пішу подорож по території «Дивосвіту» із справжнім привалом у березовому гайку.

Попередньо для підготовки були проведені дидактичні ігри “Збираємось у подорож” (діти “збираються у мандрівку”; їхнє завдання — взяти якомога менше предметів для якомога більшої кількості справ, враховуючи мету подорожі) та “Що куди нас довезе?” (педагог показує на карті місце, куди треба доїхати, діти добирають відповідний транспортний засіб), а також здійснені віртуальні подорожі Україною  та проведені бесіди за сюжетними картинами на обкладинці улюбленого журналу «Джміль».

Одним із шляхів збереження здоров’я дітей є оздоровчо-спортивний туризм, який полягає в туристичних подорожах чи походах саме шляхом подолання невеликої відстані, території, покладаючись на власні вольові та фізичні зусилля. Саме активна форма пересування на чистій в екологічному плані території з гарними краєвидами дає великий ефект збереження здоров’я. Рухаючись в оптимальному ритмі на фоні чудових ландшафтів,  діти відпочивають не лише тілом, а й душею, що значно впливає на їх фізичний і психологічний стан. Тому з метою позитивного оздоровчого впливу на вихованців ЗДО “Дивосвіт” під час літнього періоду інструктором з фізкультури Анжелікою АРШАВСЬКОЮ були організовані туристичні походи по території закладу для всіх вікових груп дошкільного віку.

Під час проходження туристичного маршруту діти долали різноманітні  перешкоди, зупиняючись на локаціях, виконували цікаві та пізнавальні завдання, які розширювали знання вихованців закладу про правила безпеки під час знаходження в природному довкіллі. Здобувачі освіти залишались фізично активними протягом усього походу завдяки виконанню сукупності фізичних та технічних дій, що впливало на підняття рівня рухової активності та їх фізичної підготовленості.

Так, на локації “Криниця” вихованці за допомогою веселої естафети запаслись водичкою для походу, в яблуневому саду назбирали стиглих яблук для пікніка під час привалу, на галявині розвивали уважність і швидкість, збираючи сухі гілки для багаття. Під час привалу в березовому гаю створили уявне вогнище по всім правилам безпеки та поділились своїми знаннями про необхідні речі для туристичного походу,  продемонстрували зміст речей з особистих рюкзачків, які підготували вдома разом з батьками для походу по країні “Дивосвіт” (як виконане  домашнє завдання).

Розвивальне заняття спортивно-туристичного напряму сприяло формуванню у вихованців всіх вікових груп командного духу, навичок самостійності, взаємодопомоги, взаємовиручки, витривалості, вміння взаємодіяти з дорослими та однолітками, тобто все те, що формує людину, успішну в майбутньому житті.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org