Молодь

Сексуальне онлайн насильство щодо дівчат-підлітків: проблема та заходи захисту

24.07.2024 11:20
103 Молодь

Днями в Балівці було проведено інформаційну бесіду на тему: "Сексуальне онлайн насильство щодо дівчат-підлітків: проблема та заходи захисту". Захід пройшов за підтримки фахівців молодіжного центру «СМАРТ» та із залученням спеціалістів служби у справах дітей   Слобожанської селищної ради.

Цифрові технології відіграють чи не найважливішу роль у соціальному житті дітей та молоді. Вони дозволяють залишатися на зв’язку з товаришами, навчатися, знаходити необхідну інформацію та самовиражатися.

Використання сучасних комунікаційних технологій, з одного боку, створює для них додаткові можливості, а з іншого — наражає на різноманітні ризики, зокрема пов’язані із сексуальним онлайн-насильством. Небажаний контент розповсюджуються блискавично на широкий загал і назавжди залишається в інтернеті, постійно там циркулюючи.

Підлітки-дівчата потребують особливої уваги та захисту у віртуальному середовищі, де можуть стикатися з різними формами сексуального насильства. Проведення такої бесіди допомогло підвищити обізнаність підлітків про цю проблему.

За допомогою вікторини та інсценування було обговорено можливі ризики та небезпеку в онлайн-середовищі.

Спеціалісти служби у справах дітей пояснили всім присутнім важливість звернень у разі випадків сексуального онлайн насильства та зазначили, що можуть надавати психологічну підтримку та консультування для жертв, а також сприяти усуненню наслідків подібних ситуацій.

Спільними зусиллями можливо зменшити ризики та захистити молодь від цієї небезпеки.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org