Культура

Балівська експедиція

22.07.2024 13:48
129 Культура

Днями ініціативна група відвідувачів бібліотеки села Балівка, стала учасником експедиційного марафону, організованого ГО "Реабілітаційний центр "Зелений Гай", за підтримки НТУ "Дніпровська політехніка".

Під керівництвом досвідченого геолога-мінеролога Юрія Тимофійовича Хоменка та історика-краєзнавця з команди ГО "Зелений Гай", учасники експедиції вирушили в подорож до найцікавіших геологічних та історичних пам'яток Дніпропетровщини. Серед них – загадковий Аполлонівський палеовулкан, величні Сурські скелі, таємниче Новомиколаївське озеро, мальовничий Чувилиний Яр та місцеві  історичні кургани.

Мета участі в марафоні, для ініціативної групи бібліотеки села Балівка, була досить конструктивною – отримати практичний та теоретичний досвід, для створення власного краєзнавчого маршруту. Організатори експедиції не лише поділилися своїми знаннями та досвідом, а й надали цінні поради та тематичні літературні джерела щодо складання туристичних маршрутів, зокрема, маршрутів для людей з особливими потребами, адже кожен має право насолоджуватися красою рідної природи.
Отриману інформацію ініціативна група планує використати для розробки стратегії розвитку краєзнавчого маршруту села Балівка.

«Мріємо створити унікальний маршрут, який дозволить мешканцям та гостям села Балівка не лише насолодитися красою природи, а й дізнатися більше про історію та культуру рідного краю…» - діляться учасниці експедиційного марафону.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org