Охорона здоров’я

Відкриття Слобожанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини

16.07.2024 17:12
154 Охорона здоров’я

16 липня в селищі Слобожанське відбулося урочисте відкриття нового корпусу Слобожанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, за адресою вул. Будівельників, 3. На заході були присутні селищний голова Іван Камінський, начальник Дніпровської районної військової адміністрації В'ячеслав Мамонов, експерт Департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської обласної військової  адміністрації за напрямом «загальна практика сімейної медицини» Надія Пучкова, директор ТОВ «АВЄГА», підрядної організації та виконавця проєкту Сергій Цомах, а також керівники та працівники виконавчих органів Слобожанської селищної ради, лікарі та працівники Слобожанської амбулаторії. 

Реконструкція громадського будинку під розміщення амбулаторії розпочалася ще в 2021 році, в рамках реалізації проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури (УФСІ VІІІ)». Дана ініціатива профінансована Урядом Німеччини, через Німецький Державний банк розвитку та за підтримки Українського фонду соціальних інвестицій, на умовах співфінансування з бюджету Слобожанської громади. 

«Вітаю всіх нас з такою важливою подією, адже створення належних умов у закладах охорони здоров’я Слобожанської громади є вагомим внеском для розвитку медичної сфери. »  - зазначив Іван Камінський.Також селищний голова подякував партнерам та донорам, завдяки яким було реалізовано проєкт.

У рамках модернізації в амбулаторії проведено реконструкцію шляхом виконання таких робіт, як ремонт приміщень І та ІІ поверхів загальною площею 544 м², улаштування укриття в підвалі площею 158 м², оздоблення та утеплення зовнішніх стін площею 639 м² (у т.ч. утеплення надземної та підземної частини фундаментів), улаштування вимощення, заміна вікон та дверей, прибудова ліфтового холу, монтаж ліфта, улаштування ганку та пандусів, капітальний ремонту покрівлі, улаштування водостічної системи, заміна мереж водопостачання, водовідведення, системи опалення та вентиляції, освітлювального та електричного обладнання, проведення внутрішніх робіт та встановлення сантехніки, благоустрій території тощо.

Крім того, амбулаторія має сучасне обладнання, а саме: автоматичний гематологічний аналізатор, напівавтоматичний біохімічний аналізатор, 3-канальний електрокардіограф, діагностичну ультразвукову систему, прилад для фототерапії новонароджених, транскутаний детектор жовтухи, офтальмоскоп, фізіотерапевтичні прилади ультразвукової терапії. 

У оновленій амбулаторії працюватиме 10 лікарів та 18 осіб медичного персоналу. 

Також передбачені 2 кабінети для роботи вузьких спеціалістів, зокрема лікаря ультразвукової діагностики та за потребою отоларинголога, хірурга та невролога. 

Запрошуємо мешканців громади з 17 липня укладати декларації з сімейними лікарями задля отримання сучасних та безкоштовних послуг у Слобожанській амбулаторії.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org