Освіта

Слобожанська астрономічна лабораторія в мандрах

10.07.2024 11:07
77 Освіта

Днями учасники Слобожанської астрономічної лабораторії відправилися в мандри. Подолавши більше 800 км, юні астрономічні любителі завітали до Лозівської астрономічної обсерваторії (ЛАО). Це наймолодша обсерваторія в Україні та перша шкільна сільська автоматизована обсерваторія. Відкрилася 20 червня 2018 року в селі Лозова, Тернопільського району, в Байковецькій об'єднаній територіальній громаді, на території НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ». 

ЛАО – астрономічна перлина Тернопільщини та окраса села. Вже 6 рік вона гостинно приймає відвідувачів з усіх куточків України, закордонні делегації, проводить екскурсії та астрозаходи. На базі ЛАО гості можуть зробити чудові астрофото, дискутувати на наукові теми та поглибити свої знання про Всесвіт. 

Під час екскурсії Слобожанській астролюбителі познайомилися з телескопами різних модифікацій, астрономічними біноклями та бінокулярами. 

Та найцінніше – зустріли неймовірних людей: професіоналів своєї справи, любителів астрономії, дітей, підлітків, молодь, дорослих, закоханих в зоряне небо. В своє чергу, гуртківці Слобожанської астрономічної лабораторії презентували присутнім власну програму-квіз «Наші планети», яка дуже сподобалась юним любителям астрономії з Лозової та Тернополя. Всі учасники із задоволенням грали в «Зоряне Лото», спілкувалися та ділилися майбутніми планами щодо популяризації "живої" астрономії в майбутньому.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org