Охорона здоров’я

Відшкодування закладам охорони здоров’я за надані послуги реабілітації військовим та ветеранам за рахунок коштів бюджету Слобожанської селищної територіальної громади

05.07.2024 09:48
103 Охорона здоров’я

Багато військових та ветеранів потребують відновлення після мінно-вибухових травм, осколкових та вогнепальних поранень, опікових травм, ампутацій, важких контузій, травм опорно-рухового апарату, пост-травматичного стресового розладу. Обсяг послуг з медичної реабілітації, що надається безкоштовно у рамках державної програми медичних гарантій, не забезпечує повний комплекс відновлення після таких травм.

З огляду на це, у Слобожанській громаді, в рамках Програми розвитку охорони здоров’я Слобожанської селищної територіальної громади на 2020-2025 роки, Комплексної Програми соціального захисту населення Слобожанської селищної територіальної громади на 2021-2025 роки, запроваджена ініціатива, яка направлена на відновлення військових, ветеранів, учасників війни, осіб з інвалідністю, їх подальшу реабілітацію і адаптацію за рахунок коштів громади.

Відшкодування за надані послуги медичної реабілітації буде проводитися відповідно до Порядку, затвердженого рішенням виконавчого комітету Слобожанської селищної ради від 26.06.2024 №210.

Отримати відшкодування можуть заклади охорони здоров’я будь-якої організаційно-правової форми, які одержали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики та забезпечують на її основі медичне обслуговування населення, безпосередньо пов’язане з наданням послуг медичної реабілітації та надавали послуги медичної реабілітації окремим категоріям жителів Слобожанської громади, у тому числі внутрішньо-переміщеним особам, які зареєстровані на території Слобожанської громади, а саме: учасникам війни, учасникам бойових дій, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, військовослужбовцям.

Відшкодування за надані послуги проводиться за договорами про відшкодування витрат за надані послуги медичної реабілітації, укладеними з виконавчим комітетом Слобожанської селищної ради. 

Заклади охорони здоров’я – надавачі послуг медичної реабілітації, які бажають укласти договори на відшкодування понесених витрат на надання таких послуг, надають до виконавчого комітету Слобожанської селищної ради:

- заяву у довільній формі;

- завірену належним чином копію ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики;

- виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;

- витяг з реєстру платників ПДВ або з реєстру платників єдиного податку;

- довідку про відкритий рахунок у банківській установі, на який буде здійснюватися перерахування коштів;

- копії документів про право власності на приміщення (будівлю) або договір оренди приміщення (будівлі), у якому здійснюється надання послуг медичної реабілітації. 

З питань укладання договорів про відшкодування витрат за надані послуги медичної реабілітації прохання звертатися до начальника відділу охорони здоров’я виконавчого комітету Слобожанської селищної ради Волович Руслани Анатоліївни за телефоном 719-91-52.

У бюджеті Слобожанської селищної територіальної громади на 2024 рік на відшкодування за надані послуги медичної реабілітації передбачені кошти у сумі 99 900 гривень.

Посилання на Порядок.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org