Культура

Квадробіка: спорт, захоплення, або ризик?

04.07.2024 11:03
190 Культура

2 липня бібліотека села Балівка спільно з провідним спеціалістом у справах дітей Нельою Кагал та дільничним офіцером громади Олександром Волобоєм провели інформаційну бесіду для дітей з приводу появи нової субкультури - квадробіки та її трансформованих течіїв ("фурі", "тері"), які становлять небезпеку для дітей.

Під час заходу фахівці розповіл дітям про особливості цієї субкультури, її символи та атрибутику, а також про те, яку шкоду може завдати захоплення квадробікою. Зокрема, йшлося про ризики для фізичного та психічного здоров'я, а також про можливість виникнення небезпечних ситуацій.

Важливо розуміти, що квадробіка – це не лише субкультура, а й вид спорту, який може приносити користь та задоволення. Він розвиває фізичну силу, витривалість, координацію та стратегічне мислення.

Однак, як і в будь-якому іншому захопленні, у квадробіці існують певні ризики. Деякі течії цієї субкультури, такі як "фурі" та "тері", можуть нести негативний вплив на дітей, провокуючи небезпечну поведінку, шкоду для здоров'я та втягування в сумнівні справи.

Як квадробирам протистояти булінгу?
- Пам'ятайте про свою силу та цінність. Ви особистість зі своїми інтересами, талантами та думками. Не бійтеся бути собою.
- Зверніться за допомогою до дорослих, яким ви довіряєте. Це можуть бути батьки, вчителі, психологи, шкільний психолог. Вони допоможуть вам розібратися в ситуації та знайти вихід.
- Не ігноруйте булінг. Чим довше ви мовчите, тим сильніше він вас залякує. Не бійтеся говорити про те, що з вами відбувається.
- Зверніться до правоохоронних органів. Якщо булінг стає занадто серйозним, не соромтеся звертатися за допомогою до поліції.

Важливо, щоб батьки та дорослі:
- Спокійно та уважно спілкувалися з дітьми про їхні захоплення.
- Допомогли їм розрізняти ПОЗИТИВНІ та НЕГАТИВНІ сторони квадробіки.
-  Підтримували дітей та вчили їх правильному протистоянню булінгу.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org