Все про податки

У Слобожанській селищній раді відбулося чергове засідання робочої групи з питань повноти надходжень місцевих податків і зборів до бюджету

03.07.2024 10:58
105 Все про податки

Під головуванням заступниці селищного голови Світлани Вусик, відбулося третє засідання робочої групи щодо спільного відпрацювання питань повноти надходжень місцевих податків і зборів до бюджету Слобожанської селищної територіальної громади.

Це засідання відбулося за участі працівників Придніпровського відділу податків і зборів з юридичних та фізичних осіб ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Головним з питань було обговорення проєктів рішень селищної ради про встановлення місцевих податків і зборів на території Слобожанської селищної ради, а саме говорили про земельний податок, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, туристичних збір, єдиний та транспортний податки. Зокрема, можливість та доцільність зміни ставок та пільг. «Встановлення ставок місцевих податків і зборів - це справа громади, адже це ваші кошти, які ви розподіляєте на виконання важливих програм для громади», - зазначила Ірина Полякова, представниця Придніпровського відділу податків і зборів з юридичних осіб ГУ ДПС області.

Під час засідання було ???розглянуто пропозиції та зауваження до проєктів рішень про встановлення місцевих податків і зборів, наданих суб'єктами господарювання та депутатами селищної ради.

???До уваги членів робочої групи було презентовано результати моніторингу податкового боргу з місцевих податків і зборів за січень-травень 2024 року.

Особливе занепокоєння викликає збільшення податкового боргу з місцевих податків та зборів. Лише за 5 місяців 2024 року борг зріс на 4,7 млн грн, у тому числі по податку на нерухоме майно з фізичних осіб – на 2 млн грн., орендній платі юридичних осіб – на 1,4 млн грн, земельному податку з фізичних осіб – на 0,8 млн грн.

Тож, надважливим питанням на сьогодні є подальша координація дій Слобожанської селищної ради з підрозділами ГУ ДПС області щодо покращення роботи зі скорочення податкового боргу перед місцевим бюджетом платниками, в першу чергу, тих, що накопичили податковий борг більше 50 тисяч гривень.

Також члени робочої групи обговорили питання щодо пошуку механізму вручення платникам майнових податків та мінімального податкового зобов’язання (МПЗ) Податкових повідомлень-рішень про суми грошового зобов’язання (ППР).

Старости поділилися проблемами в старостинських округах, насамперед, що стосувались своєчасного вручення платникам майнових податків ППР, залучення платників до своєчасної сплати майнових податків, погашення податкового боргу з земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та інших проблемних питань.

Наприкінці засідання, з нагоди професійного свята – Дня податківця України заступниця селищного голови Світлана Вусик привітала представників податкової служби. «Дякуємо вам за співпрацю та підтримку, бажаємо вам мудрості, сил та терпіння у роботі», - зазначила заступниця.

Подякою селищного голови за вагомий внесок у реалізацію податкової політики, сумлінну самовіддану працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у зміцнення економічного потенціалу Слобожанської селищної територіальної громади та з нагоди Дня податківця України були нагороджені начальниця Придніпровського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Дніпропетровській області Світлана ІЩЕНКО та головний державний інспектор Придніпровського відділу податків і зборів з юридичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДПС у Дніпропетровській області Ірина Полякова.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org