Гранти

Слобожанська громада взяла участь у Lviv Urban Forum 2024

03.07.2024 08:26
107 Гранти

З 27 по 29 червня у Львові проходив Lviv Urban Forum 2024. Експерти з України та світу зібралися для обговорення найактуальніших питань міського розвитку, архітектури та урбаністики. У заході взяли участь представники Слобожанської громади у складі: Наталії Плющій - начальниці відділу з питань будівництва, містобудування, архітектури та містобудівного кадастру, Віри Журавльової – заступниці начальниці відділу з питань будівництва, містобудування, архітектури та містобудівного кадастру та Альони Чиргин - начальниці відділу з питань економічного розвитку та інвестицій. Для безкоштовної участі у форумі спеціалісти громади творчо підійшли до подання заявки, ознайомитися з нею можливо за посиланням : https://youtu.be/xFQQatXZI0M.

Останні дні червня 2024 перетворили Львів на потужний центр архітектури та урбаністики, адже на Форум з’їхалися понад 100 громад з усієї України, більше ніж 1300 учасників та учасниць. Експертами та спікерами стали представники міжнародного рівня з Німеччини, Чилі, Скандинавії, Нідерландів, Австрії, Швейцарії, Франції, Литви, Польщі, а також на онлайн зв’язку була Японія та Велика Британія.

Міський голова Львова Андрій Садовий, відкриваючи захід зауважив - «Чиновники сьогодні тут не для того щоб говорити, а для того щоб слухати і чути».

Програма заходу була насиченою, цікавою та доволі регламентованою, попри це учасники мали можливість у невимушеній атмосфері обмінятися враженнями на воркшопах, урбанвилазках та нетворкінгах. На одному з таких заходів представники Слобожанської ТГ мали змогу поспілкуватися з громадою-побратимом – Авангардівською, а саме з селищним головою Сергієм Хрустовськиим і начальником відділу капітального будівництва селищної ради Артемом Сиріткою. Приємною зустріччю стала можливість обговорити спільні теми з В’ячеславом Негодою - керівником Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України та Віталієм Юрківом - експертом з місцевого економічного розвитку програми USAID/DOBRE, за експертної підтримки якого наша громада реалізовувала проєкти плану місцевого економічного розвитку 2018-2020 роках. Познайомилися ближче з експерткою Cities 4 Cities | United 4 Ukraine, координаторкою Lviv Urban Forum Марічкою Закалюжною, яка ще в лютому 2024 року на форумі- практикумі «ВІДБУДОВА В ДІЇ 2.0.» стимулювала спеціалістів громади прийняти участь в Lviv Urban Forum.

Всі учасники форуму отримали у подарунок літературу на тему можливостей розвитку власних громад. Одне з видань написане спікером форуму, Карстеном Пальсоном, який є засновником данського бюро «Pålsson Urbanism», що займається відновленням міст, впровадженням принципів міського дизайну людського масштабу, а також модернізацією існуючих споруд.

Дякуємо команді Cities 4 Cities|United 4 Ukraine та партнерам Уряду Німеччини, зокрема Федеральному міністерству житлового господарства, міського розвитку та будівництва, а також Федеральному міністерству економічного співробітництва та розвитку разом з Deutsche Gesellschaft für International Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та інституційним партнерам — Фундації ЗМІН. Вдячні за підтримку Форуму Європейського Союзу та Програмі розвитку ООН (UNDP) в межах ініціативи «Мери за економічне зростання», Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ), проєкту фонду Ukraine-Moldova American Enterprise Fund Урбан Рух «У міста є Я», Програмі USAID DOBRE, Algorytm NGO, Prosperity UA, Avalon, Галсад, за організацію та проведення вже другого Lviv Urban Forum на високому рівні,  за надані ідеї для розвитку українських громад та України в цілому.

Кваліфіковані спеціалісти громади не чекають на можливості, а створюють їх. Вони готові працювати більше та швидше, приймаючи при цьому складні рішення та переймаючи найкращі практики. Спеціалісти Слобожанської громади відкриті до нових знань з просторового планування, кращих світових практик, співпраці громад-побратимів та підтримки з боку інвесторів.

Форум завершився, а здобуті знання, налагоджені зв’язки та неймовірні спогади залишаються на все життя!

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org