Освіта

«Щоб на міну не натрапити та в біду не потрапити» знають у Слобожанському «Дивосвіті»

02.07.2024 13:18
158 Освіта

Сьогодні Україна входить до першої трійки країн у світі за розмірами замінованої території. Тобто зараз навколо нас багато прихованої загрози – міни та інші вибухонебезпечні предмети, які можуть покалічити, а іноді забрати життя. Вони можуть ховатися будь-де.

Про це дітям та дорослим Слобожанського «Дивосвіту» впродовж двох днів розповідала команда Міжнародної гуманітарної організації Handicap International під керівництвом EORE Team Leader – Dnipro (Ukraine) Георгія ЯКОВЛЕВА.

Під час казкової презентації, яку провели фахівці з інформування Ірина ГОНЧАРОВА, Станіслав КУТВІЦЬКИЙ та Костянтин НАРУЖНИЙ, діти слухали казку, вивчали та повторювали правила, збирали тривожну валізу.

Також діти всіх вікових паралелей (у різні проміжки часу) дізналися, який вигляд можуть мати вибухонебезпечні предмети, і що ні в якому разі не можна їх торкатися, коли побачиш. А для того, щоб знати алгоритм дій, вивчили руханку: «Не підходь! Не чіпай! Дорослим повідомляй!»

Після інтерактивної взаємодії діти отримали подарунки: по 2 буклети, за допомогою яких вдома разом з батьками вони закріплять правила поводження із вибухонебезпечними предметами, про які дізнались під зустрічі із фахівціями Handicap International.

Наприклад, у буклеті «СорОк та ПоНі» разом з веселою командою проти мін діти дізнаються правила поводження з вибухонебезпечними предметами. СорОк та ПоНі – два друга. Все, що робить СорОк – це Ок. А те, що хоче робити ПоНі – це ні, ні, і ще раз ні.

А у брошурі із завданнями «Прогулянка з Патроном» улюблений дитячий герой Пес Патрон запрошує дітей на спільну віртуальну прогулянку та розповідає їм життєво важливу для них інформацію про міни та інші предмети в пізнавально-розважальній формі.

Усі рекомендації та правила, які надали фахівці дітям, відповідають міжнародним стандартам з інформування про ризики мінної безпеки і затверджені дитячим психологом.

Для дорослих  фахівці Handicap International підготували інформацію на теми: «Збройний конфлікт: як підготуватися та убезпечити себе» та «Навчання ризикам, пов'язаним з вибухонебезпечними предметами». Такі зустрічі покликані нагадати та закріпити у пам'яті основні і невідкладні дії, які має знати кожна людина у сучасних реаліях.

Тож тепер діти та дорослі «Дивосвіту» знають: як на міну не натрапити та в біду не потрапити!..

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org