Головні новини

Корисна інформація для внутрішньо переміщених осіб

25.06.2024 09:47
120 Головні новини

Управління соціального захисту населення Слобожанської селищної ради роз’яснює, що у випадках відмови внутрішньо переміщеним особам (далі – ВПО) у призначенні/продовженні виплати допомоги на проживання, на період дії воєнного стану держава пропонує інші можливі варіанти підтримки таких осіб:

1. Якщо ВПО є працездатною особою та не зареєстрована як фізична особа-підприємець чи в центрі зайнятості, то варто стати на облік у центрі зайнятості, як особа, що шукає роботу, або щоб отримати статус безробітного та мати право на отримання:

- допомоги по безробіттю в розмірі від 1500 грн до 7100 грн тривалістю 90 календарних днів (для осіб передпенсійного віку – до 360 календарних днів) під час дії воєнного стану;

- допомоги від кар’єрного радника в пошуку роботи та працевлаштування;

- консультаційних, інформаційних та профорієнтаційних послуг з метою перенавчання.

2. Якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї ВПО менший за рівень забезпечення прожиткового мінімуму для сім’ї (3588,20 грн – для дітей віком до 6 років; 4474,4 грн – для дітей віком від 6 до 18 років; 1665,4 грн – для працездатних осіб; 2361,0 грн – для осіб, які втратили працездатність), то сім’я ВПО має право отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

3. На період дії воєнного стану ВПО має право на отримання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, розмір якої залежить лише від вартості житлово-комунальних послуг та рівня доходів сім’ї. Для проведення нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій мешканцям тимчасово окупованих територій чи зони активних дій, які перемістилися й зареєструвалися як ВПО, необхідно звернутися із заявою до територіальних органів Пенсійного фонду України або виконавчих органів місцевого самоврядування відповідної території.

4. У разі перебування у складних життєвих обставин ВПО має право на отримання соціальних послуг, зокрема догляд вдома, денний догляд, підтримане проживання, соціальну адаптацію, консультування, натуральну допомогу тощо.

Про соціальні допомоги і виплати можна дізнатися на сайті Дії або офіційному сайті Слобожанської громади за посиланнями http://slobozhanska-gromada.gov.ua/uk/documents/item/421 або http://slobozhanska-gromada.gov.ua/uk/documents/item/341.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org