Новини

В Слобожанському пройшла зустріч за участі Народного депутата Сергія Демченко

14.06.2024 17:00
190 Новини

14 червня в Слобожанській селищні раді пройшла робоча зустріч за участі Народного депутата Сергія Демченко. Основним питанням для обговорення стала проблема природного підтоплення територій Дніпровського району. На заході були присутні секретар селищної ради (виконкому) Людмила Лагода, перший заступник селищного голови Ігор Шаповалов, заступники селищного голови та представники відділу з питань житлово-комунального господарства, благоустрою, розвитку інфраструктури та транспорту та відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та співпраці з правоохоронними органами виконавчого комітету Слобожанської селищної ради. Болючою ця проблема є і для Підгородненської громади, до діалогу доєдналися т.в.о. міського голови Підгородненської міської ради Віталій Моргун та його заступник. Також було запрошено керівництво гіпермаркету «Епіцентр», що знаходиться на межі між громадами.

Зазначимо, що підтоплення, за динамікою розвитку та територіальним поширенням, є найбільш переважаючим серед екзогенних геологічних процесів для України. Це комплексний процес, що характерний переважно для господарсько освоєних територій. Внаслідок порушення водного режиму і балансу територій відбувається підвищення рівня підземних вод. Підтоплення спричинює несприятливі зміни геологічного середовища та активізацію небезпечних геологічних процесів.

Під час зустрічі, кожна зі сторін озвучила найбільш болючі наслідки підтоплення територій, зокрема Підгородненська громада зазначила, що є кінцевою точкою, адже на її території знаходиться канал, рівень води в якому підіймається вище норми. Слобожанська громада для врегулювання проблеми на даний час займається проєктуванням системи відкачування води. Сергій Демченко підтримав громади щодо важливості вирішення даної проблеми. Наступним кроком стане більш детальне вивчення цієї теми, залучення профільних спеціалістів для аналізу та майбутнє обговорення шляхів вирішення.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org