Інвестиції

Міжмуніципальне співробітництво в умовах воєнного стану

28.05.2024 14:18
64 Інвестиції

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) у співпраці з Офісом Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України провели круглий стіл на тему: «Міжмуніципальне співробітництво в умовах воєнного стану». До заходу долічилися заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради, Світлана ВУСИК та начальник відділу з питань економічного розвитку та інвестицій, Альона ЧИРГИН.

На заході обговорили актуальні питання пов’язані із законодавчим забезпеченням співробітництва громад, фактори що стримують його та ознайомилися з кращими практиками громад в тому числі і з практикою нашої громади, яка представлена двома договорами про співробітництво територіальних громад у формі реалізації спільного проекту “Надання адміністративних послуг ” та чотирьох договорів про співробітництво територіальних громад у формі спільного фінансування (утримання) об’єкта спільного використання «Слобожанська центральна лікарня» Слобожанської селищної ради.

Негода В’ячеслав Андронович при нагоді зазначив, що дуже радий бачити заступника селищного голови громади з якою було реалізовано не один новаторський інфраструктурний проєкт та згадав, як привітно його зустрічала Слобожанська громада.

Заступник селищного голови повідомила про те що, ми відкриті до співпраці з сусідніми громадами, для вирішення спільних проблемних питань. Так наприклад зараз, за порадою менторів програми ПРООН, працюємо над пошуком громад партнерів, для економічно- ефективного використання Мобільної соціальної служби (сучасний вантажно - пасажирський  автомобіль «Fiat Ducato Maxi», який громада отримала в межах Проекту «EU4 Recovery – Розширення можливостей громад в Україні»). Вирішити нагальне інфраструктурне питання - водопостачання села Василівка, також можна шляхом підписання договору про Міжмуніципальне співробітництво з однією з сусідніх громад, яка зможе забезпечити водопостачання до села Василівка Слобожанської селищної ТГ, спеціалісти селищної ради наразі працюють у цьому напрямку.

У зустрічі взяли участь:

Брайан КЕМПЕЛ, керівник Програми USAID DOBRE,

В’ячеслав НЕГОДА, керівник Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Олександр АЛІКСІЙЧУК, народний депутат України, голова підкомітету з питань співробітництва територіальних громад та регіонів Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Віталій БЕЗГІН, народний депутат України, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування,

Олександр СЛОБОЖАН, виконавчий директор Асоціації міст України

Діана КОЛОМІЙЦЕВА, заступниця виконавчого директора Всеукраїнської асоціації громад,

Андрій МАЦОКІН, національний експерт Швейцарсько-українського проєкту DECIDE та представники територіальних громад з різних областей України.

В’ячеслав Негода відзначив, що озвучені за результатами заходу пропозиції і запитання від громад будуть узагальнені для передачі профільному парламентському Комітету і Міністерству інфраструктури.

З презентацією також можна ознайомитися за посиланням 

 

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org