Новини

Участь у презентації Регіонального Інноваційного Хабу

12.06.2024 14:17
96 Новини

10 червня в Дніпровській політехніці пройшло відкриття Регіонального Інноваційного хабу. Основною метою даного проєкту став практичний розвиток регіону, з метою реалізації партнерських проєктів у співпраці університету з Українським національним офісом інтелектуальної власності та інновацій, бізнесом та органами місцевого самоврядування.

Участь у заході взяли представники Слобожанської селищної ради, а саме заступниця селищного голови з фінансово-економічні питання Світлана Вусик та спеціалісти відділу з питань економічного розвитку та інвестицій Слобожанської селищної ради. Світлана Вусик поділилася досвідом Слобожанської громади щодо співпраці громади з закладами вищої освіти та бізнесом. Зокрема Слобожанська громада в березні 2023 року підписала Меморандум про співпрацю з Дніпровською політехнікою. Основними напрямами співробітництва є поглиблення науково-освітніх зв’язків та обмін досвідом, проведення спільних конференцій та подій. 

Важливими темами зустрічі також стало обговорення переходу та використання зеленої енергії, створення індустріальних парків для підприємців, їх плюси та мінуси для держави.  Індустріальний парк - це територія для здійснення діяльності, яка має відповідну інженерну, транспортну, енергетичну та іншу інфраструктуру, спрощені регуляторні процедури, а також інвестиційні стимули для провадження діяльності підприємцями та промислового розвитку. 

Запрошені спікери розповіли про інтеграцію науки в бізнес, про стратегію перетворення досліджень на комерційні продукти та роль інкубаторів, акселераторів у підтримці наукових стартапів, зазначили про необхідність посилення взаємодії між науковими установами та приватним сектором.

Кожна панельна дискусія проходила жваво та зацікавлено. Відкриття Хабу пройшло успішно, адже всі сторони мали можливість поділитися власним досвідом, проговорити власну взаємодію, озвучили очікування і потреби, ініціативи та інструменти для їхньої реалізації.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org