Культура

Слобожанський «Барвінок» взяв участь у ХVII Міжнародному хореографічному фестивалі-змаганні «Ранкова зірка»

30.05.2024 15:30
142 Культура

З 13 по 20 травня вихованці ансамблю народного танцю «Барвінок» взяли участь у  ХVІІ Міжнародному хореографічному фестивалі-конкурсі «Ранкова зірка», що проходив в місті Шяуляй, Литва. 

Ще в листопаді 2023 року керівниці колективу Олена Боднянська та Римма Гармашевська отримали запрошення. Зазначимо, що це перший міжнародний фестиваль закордоном за участі колективу. Підготовка була важкою та відповідальною : майже 7 місяців плідної праці та відточування майстерності. Литва зустріла Слобожанський ансамбль гостинно та тепло. Хореографічний колектив відразу зачарував публіку красою та різноманітністю своїх виступів.

6 днів подорожі виявилися неймовірно насиченими та цікавими. Екскурсії містом Шауляй, «солодка поїздка» на шоколадну фабрику,  обмін танцювальними досвідом та власними традиціями. Слобожанські вихованці  провели майстерклас з української традиційної хореографії та взяли участь у концерті литовських танців. Дівчат запросили виступити  на святкуванні Дня міста Куршенай, Дня пісні та танцю Литви. 

Під час ХVІІ Міжнародного хореографічного фестивалю-конкурсу «Ранкова зірка» танцівниці показали високий рівень підготовки та здобули І місце з номером «Волинська полька», а ІІ місце – «Соняшники». Незабутні моменти, сповнені радості та творчості залишаться у пам'яті кожного з учасників назавжди.

Вітаємо вихованців ансамблю народного танцю «Барвінок» та їх керівниць з успішним виступом та призовими місцями. Бажаємо не зупинятися на досягнутому та продовжувати рухатися творчим шляхом танцю.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org